lauantai 7. elokuuta 2010

Viikko maratoniin

Viikon päästä juuri tähän aikaan olen kupla otsassa Olympia stadikan vierellä vessajonossa hermoilemassa. Startti on vasta klo 15, en ole koskaan lähtenyt niin myöhään maratonille. Mietityttää miten lounas ja tankkaus sitä ennen onnistuvat.

Tänä vuonna valmistautuminen on mennyt vähän löysin rantein ja löysin vantein. Juoksuohjelmaa en ole noudattanut niin orjallisesti kuin ennen ja kilometrejäkin on kertynyt vähemmän. Pitää toivoa että laatu korvaa määrän, vetoja ja kovempia vetoja olen harrastanut aiempaa enemmän. Golfin aloittaminen on selvästi syönyt aikaa juoksulta, ne kaksi eivät kyllä sovi yhteen. Neljän tunnin kävelyn jälkeen ei enää tee mieli lenkille... Toisaalta nyt olen (vielä) saanut olla terveenä, toisin kuin aiempina kertoina kun vielä viikkoa ennen oli epävarmaa koko startti. Kop kop puuhun.

"Viimeistely" hoidetaan nyt tulevalla viikolla kevyellä hieronnalla, hiilarilla ja tankkausjuomalla. Huomenna on viimeinen kohtuullinen lenkki, maks 10 km ja sen jälkeen vain parin kilometrin fiilistelyä. Noudatan jonkun viisaan neuvoa että "älä tee mitään ennen maratonia mitä et ole tehnyt aikaisemmin tai tekisi normaalisti". Siksi mitään jippoja en meinaa enää tehdä, kaikki voitava on jo tehty vuoden aikana. Nyt mennään vain nauttimaan.

Jos keli on kuten nyt +28C tuo se oman haasteensa matkaan. Kannustusta tarvitaan. Kaikki mukaan huutamaan ensi la 14.8. !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti