maanantai 23. elokuuta 2010

Tuoreeks terveeks'

kuva Tero Takalo-Eskola
Viestin ensimmäinen päivä saatiin loppuun onnellisesti, tuoreena - koko päivä satoi. Kohokohtia olivat tattimetsät, sieniä silmän kantamattomiin. Pakkohan niitä oli sitten mennä kuolaamaan. Oikein itketti että tatit saivat nyt jäädä metsään. Vaalan kunnan johtaja oli eilen poiminut tatteja tuntikausia niin että niitä ei enää mahdu minnekään, olen kade kade kade!
Pyhännällä retkikunta nautti paistetuista muikuista ja lauluesityksistä. Kokokohtia olivat ilman muuta myös kunnan/kaupunginjohtajien viestin vaihtohetket, Tytti Määttä Vaala - Tuomo Haapalahti Siikalatva - Jouko Nissinen Kestilä - Erkki Strömmer Kiuruvesi.
Ensimmäisen viestipäivän päätteeksi viesti saapui klo 19.30 Tihilän hirvimajalle, jossa tarjoiltiin mykyrokkaa, tehty hirvenlihasta, sisäelimistä, verestä ja jauhoista mykyt. Kiuruveden kunnan koululaisille tarjotaan usein mykyrokkaa ja lapset rakastavat sitä. Yksikin lukiolainen palasi Kiuruvedelle sen takia että sai mykyrokkaa, toisen kunnan koulussa ei saanut. Polkijoiden fiilikset olivat koko päivän rennot sateesta huolimatta. Nyt saunaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti