perjantai 27. elokuuta 2010

Lähiruokaviesti 2010 hienoon päätökseen

Kuva Tero Takalo-Eskola
Lähiruokaviestin viimeisen päivän ensimmäinen etappi polkaistiin käyntiin
klo 9.30 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksella, joka on kunnostautunut vuosien ajan luomun ja lähituotteiden käytössä. Koulutuskeskukselle myönnettiin tänään Portaat Luomuun diplomi.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen ja kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen lähtivät viemään viestiä kohti Tuusulaa. Viimeinen vaihto tapahtui Vantaan maatalousmuseolla.

Viesti saapui Vaalasta yli 500 kilometrin matkan, 10 joukkueen voimin, 300 pyöräilijän kuljettamana Helsinkiin kauppatorille ratsupoliisit kärjessä.

Päätöstapahtumassa joukkueet luovuttivat viestinsä vastaanottajilleen. VIP ja KRA/TeDy joukkueen otti vastaan kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. VIP joukkueen vetoomuksen Tuoreen ruoan puolesta allekirjoitti koko reitin varrelta 17 kansanedustajaa, 22 kunnan tai kaupungin johtajaa, sekä yli 30 päättäjää ruokapalveluista, puolustusvoimista, vankiloista, kirkosta, maakuntaliitoista.

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
Viesti sai juhlallisen päätöksen kun Tasavallan presidentti Tarja Halinen otti viestin vastaan linnassa kaikkien joukkueiden kapteenien läsnäollessa. Joukkueet toivat presidentille tuliaiseksi 10 luomuruisleipää vartaassa. Presidentti toivoi viestin jatkuvan myös ensi vuonna... Lue lisää presidentin mietteitä .

Tunnelma viestin viimeisenä päivänä oli haikea, kuin rippileiri olisi loppunut. Kolme polki koko matkan; Tuula, Juhani ja Jari. Koko viestin saimme kyselyjä missä viesti kulkee ensi vuonna, kai tämä poljetaan? Nyt kun presidenttikin otti aiheeseen kantaa niin ...

Kaikki loppuu aikanaan, hyvä ei milloinkaan (palvelujohtaja Jari Korhosen lausahdus viestin aikana). Neljä vuotta on mennyt, muutoksia on tapahtunut ja nyt on aika kypsä. Katse alkaa tehota, sanat tietenkin. Kiitos luottamuksestanne.

Suuret kiitokset Immu, viestin äiti ja dynamo - Nautitaan tuoreesta.
Anu - kaikki hoituu ja kumilangat pitää.
Tuukka ja Tero - what ever, I am happy.

kuva Tero Takalo-Eskola
Ja kaikki te rakkaat kanssa matkaajat! Te kosketitte monia ja meitä koskettivat monet; yli 21:lla vaihtopaikalla tapahtuneet hienot tilaisuudet, lasten esitykset, puheet, musiikit, upeat lähiruokatarjoilut.
Suomi yllättää joka mutkassa (ruokatoimittajat ry:n pj Krisse Aaltio)

5 kommenttia:

  1. Tääl´yksinäni laulelen, kun viesti ohi on...KIITOS Marja upeasta blogista, jolla olet vienyt lukijat tunnelmiin ja me läsnäolleet haikeisiin muistoihin! Kapteeneille osoitettuihin sanoin on hyvä sitoutua: "Hyvät ihmiset, jatkakaamme!!!

    VastaaPoista
  2. Onpa iloisen näköistä touhua! Tarjakin yhtä hymyä. Toivotaan että hyvä asia saa jatkoa. Kiitos teille jotka jaksatte organiseerata!

    VastaaPoista
  3. Upea, upea, upea... On ollut iloa seurata lähiruokaviestin kulkua. Intohimosia ihmisiä, mahtava meininki :-)

    Jospa saisimme kaikki nauttia tuoreesta - joka päivää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Marja, kiitos te kaikki, järjestäjät ja osallistujat! Loistoruokia matkan varrelta, ekakerta mykyrokkaa, Pielavedellä joku lähetti pensasmustikkarasian matkaevääksi. Kiitos kouluille viirikujista, terkut Pyhännälle ja Pielavedelle: printtasin juureslaulun sanat meidän koululaisillemme. Harmitti kuin pientä eläintä lopettaa fillarointi Mäntyharjulle, työt kutsuivat. MUTTA jos ja KUN viesti ensi vuonna järjestetään, ilmoittaudun tikkana! LÄhiruoka on hyvä asia ja sitä paitsi hyvää!

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava idea ja hauskaa oli saada olla mukana. Nyt vain harmittaa, etten lähtenyt jo Vaalasta asti mukaan viestiin! Poljin viimeiset 15km ja kuulin, mitä kaikkea ihanaa ja jännittävää matkan aikana oli tapahtunut tämän tärkeän asian tiimoilta. Erityisesti alusta asti mukana olleiden yhteenkuuluvuuden tunne oli käsin kosketeltavaa. Ensi vuonna olen ehdottomasti mukana koko matkan!
    t. Anne Bland Satakunnasta

    VastaaPoista