torstai 27. tammikuuta 2011

Pohjoismaat loistivat Bocuse d'Or -kilpailussa ja yhteisellä osastolla Lyonissa

Bocus d'Or -kisojen tulos oli huikeaa ilotulitusta Pohjoismaille. Voitto meni Tanskaan, toiseksi tuli Ruotsi, Norja oli kolmas ja Suomi viides heti Ranskan jälkeen. Aivan uskomattoman upea suoritus Matti Jämseniltä ja assistentti Ismo Sipeläiseltä tiimeineen. Sydämelliset onnittelut!

Matti ja Ismo työn touhussa
Kisasta tiedettiin tulevan tiukka, sillä Matin annoksesta liikkui useita huhuja. Vadit olivat tehneet vaikutuksen tuomaristoon mm. innovatiivisella esillepanollaan, jollaista ei oltu kisojen historiassa koskaan aikaisemmin nähty. Matti Jämsenin sijoitus on erittäin hyvä, mutta Matin tavoitteet olivat korkeammalla. Vaikka tässä vaiheessa viides sija ei välttämättä voitolta tunnu, on se silti äärimmäisen kova suoritus. En tiedä varmasti, mutta villi veikkaukseni on että neljäs sija oli aivan hilkulla. Eilistä kisasuoritusta oli hiottu puolitoista vuotta!

Eilinen päivä oli täydellinen päätös yhteispohjoismaiselle Ny Nordisk Mat -paviljongille SirHa-messuilla, joiden yhteydessä Bocuse d'Or -kisat pidettiin. Enempää ei enää voi vaatia. Pohjoismaiset kokit ovat kahmineet nyt yli 50% kaikista mitaleista joita on jaettu kisojen historian alusta eli vuodesta 1987 lähtien. Eilinen palkintosijojen täydellinen haltuunotto nostaa entisestään pohjoismaisen ruokakulttuurin houkuttelevuutta, ja maailman katseet kääntyvät yhä useammin Pohjoismaihin kun puhutaan gastronomiasta. Uusi pohjoismainen ruokakulttuuri elää ja kehittyy erinomaisesti näissä taitavissa käsissä.

Yhteispohjoismaisella osastolla kävi korkea-arvoisia vieraita
Kuva: Evelyne Dufond-Cureau
Eilen yhteispohjoismaisessa New Nordisk Mat -ravintolassa kävi mm. Ruotsin prinssi Carl Philip seurueineen. Tiistaina paikalla olivat Tanskan prinssi ja prinsessa, Ruotsin maatalous- ja kauppaministerit, Tanskan ruokaministeri, Norjan ja Suomen maatalousministerit sekä lukuisia eri medioiden edustajia. Ravintola ja yhteispohjoismainen näytöskeittiö ovat Suomen Pohjoismaisen Ministerineuvoston puheenjohtajuusvuoden suurimpia tapahtumia. Tämän paremmin ei puheenjohtajuuskautta enää voisi aloittaa.

Viva les pays nordiques!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti