tiistai 25. tammikuuta 2011

Suomen superpäivä: Matti Jämsenin kisapäivä ja Ny Nordisk Mat -osastolla kuninkaalliset ja ministeritMatti juuri ennen kisan alkua
 Suomen Matti Jämsen aloitti koitoksensa tänään klo 9.50 paikallista aikaa. Matti ja Ismo Sipeläinen, Matin assistentti, ovat harjoitelleet tukijoukkoineen pitkään ja hartaasti tätä päivää varten.

Matin ilmeet alussa olivat tuiman keskittyneet kuten kuuluukin. Rentous löytyy sieltä vielä.


Kannustusjoukot aloittivat oman urakkansa samaan aikaan, mahtavaa että Suomi -huudot kaikuvat hallissa. Suomen kisakeittiö on heti Ranskan keittiön vieressä, jossa parveili mediaa enemmän kuin tarpeeksi.


Suomen kannustusjoukkoja

Kisan pakollisista raaka-aineista mainittakoon ainakin karitsa ja karitsan munuainen sekä merikrotti, merirapu ja taskurapu.


Tänään yhteispohjoismaisella Ny Nordisk Mat -osastolla ja ravintolassa on vilkasta, tutustumaan tulevat Tanskan prinssi Joachim ja prinsessa Marie sekä pohjoismaiset maatalaousministerit Sirkka-Liisa Anttilan johdolla. Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa on maisteltavana mm. kylmäsavustettua poroa ja marinoitua punajuurta ja sinihomejuustovaahtoa Suomesta ja Ruotsista ruijanpallasta, possunposkea, lanttupyreetä, juuresmuusia sekä porkkanaa ja perunaa hasselpähkinäkermalla.

What a day!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti