maanantai 24. tammikuuta 2011

Suomi-päivä SirHa messuilla Bocuse d´Or kisojen kyljessä

Pohjoismaat yhdistivät voimansa ja rakensivat yhteisen näytöskeittiö-ravintolan SirHaan. SirHa on ravintola-alan ammattilaisille suunnattu messu joka houkuttelee yli 10 000 kokkia sekä tuhansia näytteilleasettajia ja noin 1000 median edustajaa ympäri maailman.

Esillä on kaikkea mitä ravintolamaailmassa on, ruokaa ja juomaa eri muodoissaan, kaikkea koneista essuihin. Ja kokkeja vilisee pilvin pimein. Oiva paikka esitellä pohjoismaista ruokakulttuuria siis. Pohjoismainen ravintola on rakennettu Ny Nordisk Mat -idean ympärille: kaikki ruokatarjoilut, raaka-aineet ja juomat ovat pohjoismaista perua.

Eilen sunnuntaina Suomella oli tilaisuus olla "the maa" Pohjoismaisessa paviljongissa, tarjota parasta ja näyttää messuvieraille suomalaista ruokakulttuuria, perustuen meidän raaka-aineisiimme ja osaamiseemme.

Mesuna hääri Suomen Ny Nordisk Mat -ruokalähettiläs Kim Palhus, joka vastasi toisena keittiömestarina myös koko näytöskeittiön ja ravintolan menusta.

Suomi- päivän listalla oli muun muassa järvikalaa särkeä (Kyllä! brändiraportti on otettu todesta!), muikkua ja haukea, vasikkaa pellavansiemenkuorrutteella (aivan mahtavaa), lajitelma juustoja ja haudutettuja kaaleja maltaan kera. Koko setti luettavissa tästä linkistä.  Kompositio oli huikea, ja kehuja satoi. Ravintola oli kuin nuijalla lyöty, joka paikka täysi koko päivän. Ks. Suomi-päivän tiedote .






Tänään messuilla on vuorossa Pohjoismaisessa paviljongissa esiintymisvuorossa Tanska ja keskiviikkona Ruotsi, jolla on oma osastonsa Tanskan kanssa Pohjoismaisen ravintolan vieressä. Ruotsilla oli eilen mukava meininki osastolla, siellä mm. esiteltiin ruotsalaista aamupalaa (versus ranskalainen), juustoja ja kanelipullia. 

Pääsin käymään myös Bocuse d´Or kisa-alueella jossa oli melkoinen sutina. Suomen Bocuse d´Or kisailija Matti Jämsen oli eilisen misaamassa harjoittelukeittiössä, joten Mattia ei nähty. Matti joutuu tuleen huomenna tiistaina ja annokset nousevat siinä klo 15 maissa - sitten peukut pystyyn!
- Matin kisajulisteessa on luovaa hulluutta, kuten positiivisessa mielessä koko miehessäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti