keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Vuoden luomutuotteet -palkittiin Gastrossa

Luomuliitto jakoi eilen Gastrossa vuoden luomutuote -palkinnot.

Kannustuspalkinto meni Kyösti Pitkäselle, hunajasta. Perusteina mm. pitkäjänteinen tuotekehitys hunajatuotteiden alalla, hunajaa ei ole helppoa tehdä luomuna. Kyösti on muuttanut tuotantonsa luomuun vuosikymmenien tavanomaisen tuotannon jälkeen. "Kun muun muassa oma kaivo on nyt pilalla (lannoitteista), niin nyt olemme muuttaneet tuotantosuunnat kestäviksi, luomussa on tulevaisuus", sanoi Kyösti.

Kunniamaininta meni Pajuniemelle, joka on rohkeasti lähtenyt jo kilpailulle alalla, mutta erottuu tuotteillaan positiivisesti. Tj Jokinen kommentoi että kaikki lähtee lattiatasolta ihmisistä, sieltä tulevat uudet tuoteideat.

Voittajaksi seuloitui Helsingin Mylly uutuustuotteilla Myllärin Luomu Ruislastut ja Vehnälastut. Lehdistötiedotteesta: "Palkintoraadin mukaan valintaan vaikuttivat muun muassa lastujen monikäyttöisyys, ulkonäkö, täysjyväviljan tuoma aito maku ja rapeus. Raati arvosti myös hyvännäköistä, kierrätettävää pakkausta. Tuotteille on myönnetty Aurinkomerkki, Hyvää Suomesta -joutsenlippu sekä Sydänmerkki".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti