Rakastan thai-ruokia, joissa on nuudeleita. Suosikkejani ovat paistetut nuudelit eri lisukkein. Eilen tein muunnelman jälleen yhdestä noodelireseptistä. Tämän ohjeen "pohja" löytyy thairuokaraamatustani "Best of Thailand", jonka ostin ensimmäiseltä Thaimaan matkalta 1999.
Ainut ongelma on tässä ruoassa se, että kun en omista kaasuliettä, ei vokkipannu lämpene riittävän nopeasti ja nuudeleista meinaa tulla mössä. Sen vuoksi tämässä ohjeessa tehdään osissa paistamiset ja lopuksi kaikki lisätään yhteen. Eilen sekaan viskattiin kavereiden 3 vuotta sitten tuomia kuivattuja punaisia chilejä; potku oli tallessa, huh huh. Tämä ohje riittäisi normaalioloissa neljälle, mutta ei meillä.
Thai Fried Noodels, ainakin 2:lle
- 2 munaa, vokataan skrambled ja siirretään sivuun
- noin 4 valkosipulinkynttä siivuiksi, pikapaistetaan 2 rkl öljyssä
- lisätään edelliseen esim 7 punaista chiliä pilkottuna, älä laita siemeniä:)
- 3 porkkanaa pieneksi suikaleiksi, lisätään edelliseen ja pikapaistetaan
- 150-300 g broileria suikaleina tai possua tai nautaa, pikapaistetaan edellisten kanssa
Siirrä koko setti pois vokista.
- riisinuudeleita paketillinen 250 g, ks ohje paketista, esim liota 3 min kuumassa vedessä, sitten huuhtele kylmällä vedellä ja anna kuivaa.
- pikapaista nuudelit vokissa öljyssä
- lisää kaikki edelliset nuudeleiden sekaan
- lisää pavunituja, herneenversoja
- kuumenna koko setti
Viimeiseksi tehdään tämän ruoan sielu eli tee liemi näistä ja sotke nuudeleiden sekaan:
- 3 rkl kalakastiketta
- 2 rkl tummaa soijakastiketta
- 2 rkl tamariinisosetta tai mehua
- 1 rkl fariinisokeria
Kuumenna, lisää päälle korianterinlehtiä. Olut sopii thai-ruoan kylkeen loistavasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti