perjantai 19. maaliskuuta 2010

Vuoden kokin haastattelu

Mika Palonen, 33, oli tuomariston että lehdistön yksimielinen valinta vuoden kokiksi. Mika rupesi laittamaan ruokaa jo pienenä, kun äiti ei Mikan sanojen mukaan osannut. Hän on pienestä asti ollut innostunut alasta. Matias Dahlgren Ruotsista on Mikan esikuva.

Kilpailukeittiö oli kuin nakkikioski, tilat olivat pienet, mutta tutut Mikalle, sillä hän on jo kaksi krt osallistunut kisaan. Ennakkotehtävä oli viljapossusta, yllätystehtävä oli kouluruoka: salaatti, siiasta pääruoka ja jälkkäri. Mikä on kouluruoan määritelmä Mikan mielestä? Pienestä paljon (eikä kuten haastattelija sanoi: poistetaan maku). Mikan kouluruokamuistot : kalapuikot, uunimakkara, jäätelöpikari ykkösiä; tilliliha ei maistunut.

Mika on ravintola Bläk:ssä töissä, ja kokee työn antoisaksi ja haasteelliseksi. Mikan "viimeinen ateria" olisi kalapuikot.
Päätän raporttini täältä tähän.

2 kommenttia:

  1. Äiti ei osannut, äiti kyllä laittoi ruokaa.
    Terveisin äiti

    VastaaPoista
  2. Oliskin hauskaa, jos kouluissa joskus tarjottaisiin huippukokkien sorvaamia aterioita, asianmukaisella hypetyksellä varustettuna tietenkin :)

    VastaaPoista