torstai 18. maaliskuuta 2010

Mika Palonen on Vuoden kokki

Legendaarisen Vuoden Kokki -kisan voitti tänään helsinkiläinen Mika Palonen. Tiukan taiston kakkonen oli Heikki Liekola ja kolmaksi sijoittui Eric Räty. Valtavasti onnea Mikalle! Nuorten Heikin ja Ericin aika tulee vielä. Kuvassa Mikan taidonnäyte.

Kisa on Suomen kokkirintamalla erittäin merkittävä, voidaan sanoa että tämä kisa yhdisti jälleen koko kentän ja hautasi vanhat sotakirveet toivottavasti lopullisesti. Vuoden Kokki 2010 -kilpailun järjesti Gastronomie Finlande -säätiö yhteistyökumppaneineen. Upea ja hatunnoston arvoinen saavutus järjestäjiltä ja yhteistyökumppaneilta!

Sain seurata kilpailijoiden tehtäviä asiantuntijoiden kanssa, jotka nimen omaan opastivat seuraamaan näitä kolmea ensimmäiseksi tullutta. Mika saattoi olla jopa ennakkosuosikki kisassa, ja niin siinä kävikin että hänen laaja kokemuksensa mm. maajoukkueessa antoi varmuutta ja osaamista, johon muut eivät aivan yltäneet. ”Voiton ratkaisi laaja-alainen kokemus ja kaksi tasaisen hyvää kisasuoritusta. Palonen oli erityisen vahva yllätyskori-osiossa”, kertoo kilpailun päätuomarina toiminut Jarmo Vähä-Savo.


Kisa oli ilmeisen tiukka, myös tuomaristolla oli tänään tiukka päivä.


Lehdistön "varjoraati" sen sijaan saattoi nauttiakin arvioinnista.

Valtava urakka on tehty, niin Mikan kuin muidenkin kilpailijoiden, tuomareiden, järjestäjien ja messuorganisaationkin taholta. Sopii toivoa, että Vuoden kokki saa jatkoa seuraavina vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti