keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Parempaa possunlihaa tulossa

"Sika - voi kuinka isi syö. Sika - isiltä loppuu vyö." Laulaa Juice. Vaan eipä isin vyö kiristä enää niin kovin tulevaisuudessa, sillä possunlihasta tulee entistä terveellisempää uuden loistavan suomalaisen keksinnön ansiosta. HK Ruokatalo on pystynyt kehittämään kumppaneineen possunlihan, joka on ravitsemussuositusten mukaista eli ts. sisältää kovaa rasvaa alle 1/3 lihan kokonaisrasvamäärästä. Muutos on saatu aikaan lisäämällä possujen rehuun kasviöljyä. Nämä "öljypossut" ovat siis luonnontuotteita, eikä manipuloituja.

Porsaanlihan rasvan laadun parantamisella tulee olemaan merkitystä kansanterveydelle, sillä me suomalaiset syömme possua kohtuu paljon, noin 35 kg/á. Possu on erityisesti arjen ruokaa. Tällä hetkellä suomalaiset saavat ravinnosta aivan liian paljon kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa. Sen vähentämisen keinot ovat erittäin tervetulleet, lihateollisuus kääri tässä tapauksessa hihat. Kiitos ja kumarrus.

Kuluttaja saa tätä uutta sydänystävällisempää possunlihaa noin vuoden sisällä. Pääsin sitä kuitenkin ennakkomaistamaan jo eilen. Voin vakuuttaa, että maku ja mureus olivat kohdallaan. Nam. Makua on testattu myös todellisilla alan asiantuntijoilla eli tuottajilla. He kaikki kilvan kehuivat lihaa. Ja uskottava se on, että tässä jotain erittäin merkityksellistä on saatu aikaan, tuskin muuten kokkipoika Jyrki Sukula olisi niin aiheesta herkistynyt ja nimennyt eilisen tiedotustilaisuuden 30 vuotisen uransa suurimmaksi hetkeksi.

Mahtavia uutisia. Läpimurto tehtiin Suomessa, vaikka tutkimusta aiheesta on maailmalla tehty jo vuosia.

Miten tämä rasvakoostumuksen muutos näkyy sitten lihassa? Mureutena ja pehmeytenä. Eikä joulukinkusta valuva rasva enää kovetu pellille, se on juoksevaa.

Sika on sitä mitä se syö. (Pakko nyt viimein uskoa, että niin kai sitten minäkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti