perjantai 4. syyskuuta 2009

Väsynyt, onnellinen ja haikea: Lähiruokaviestin viimeinen päivä

Viimeinen viides viestipäivä starttasi Rauman torilta iloisen koululaisjoukon saattelemana. Raumalaiset lähettivät viestin matkaan lipun liehutuksin ja pakkasivat joukkueille eväsnyssykät matkaan.

Tänä päivänä jokaisella osuudella rikottiin yleisöennätykset. Maaseutunuorten joukkue sai vahvistusta, sillä matkaan lähti parikymmentä 7-75 vuotiasta "nuorta".

Laitilan muna- ja vihannespitäjässä kansanedustaja Timo Kaunisto muistutti että ruoalla on identiteetti, se on aina tuotettu jossakin. Kaupunginjohtaja Jukka Alkio otti VIP joukkueen vetoomuksen vastaan.

Mynämäellä ja Turussa Varsinais-Suomen tuottajat jättivät kuntapäättäjille vetoomuksen käyttää lähituotteita, he perustelivat lähihankintoja painavin syin ja vaativat lähihankintojen liittämistä osaksi kuntastrategiaa.

Varsinainen polkupyöräviesti päättyi Turun torille. Ajajat, huolto ja kannustajat mielet haikein, sillä viesti oli useille koko matkan mukana olleille huikea elämys. Koko reitin jokaisen osuuden eli 460 km polkenut MTK Maaningan tuottaja Juhani Kettunen totesi: "Tavoite on saavutettu, mutta tämä ei ole päätösetappi". Työ siis jatkuu!

Joukkueiden viestit ja vetoomukset luovutetaan huomenna Helsingissä Narinkkatorilla valtakunnallisessa Yrittäjän päivän juhlassa, jonne poljetaan reissun vihoviimeinen taival Espoon Hanasaaresta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti