lauantai 5. syyskuuta 2009

Lähiruokaviesti 2009 meni perille

Lähiruokaviesti saatiin arvoiseensa päätökseen tänään Helsingissä Yrittäjän päivän juhlassa Narinkkatorilla. Viestin viimeisen etapin lähettivät matkaan ja mukana polkivat mm. Espoon kaupunginjohtaja Kokkonen, ministeri Thors, Hanasaaren kulttuurikeskuksen johtaja Kronman. Viesti tuotiin torille juhlallisesti ratsastajien kulkiessa etunenässä. Tänä vuonna viesti kulki kaikilla kolmella virallisella kielellä eli suomeksi, ruotsiksi ja savoksi.

Joukkueet luovuttivat vetoomuksensa kukin vuorollaan Narinkkatorin juhlalavalla. Viestiä olivat vastaanottamassa ministeri Risikko, kansanedustajat Sarkomaa ja Kaikkonen, OAJ:n puheenjohtaja Kangasniemi, meppi Hautala.

Lähiruokaviestiviikko saavutti tavoitteensa moninkertaisesti. Tapasimme yli sata kuntapäättäjää, kansanedustajia, ministereitä, 70 median edustajaa, paikallisia tuottajia, kuntaruokailun edustajia, ravitsemusterapeutteja, terveydenhuollon ammattilaisia, keittiömestareita, neuvojia ja ruokaketjun yrittäjiä. Viesti sai aikaan keskustelua, myllerrystä ja päätöksiä: me tartumme asiaan omalla alueellamme. Tämä ei jää vain puheeksi. Ja loppua kohden kyselyt kiihtyivät; missä viesti kulkee ensi vuonna?

Suuri kiitos ja kumarrus EkoCentria ja MTK.
Kiitos:
Hyvä ystäväni Mimmu kärkönen eli Irma Kärkkäinen, viestipiällikkö
Tuukka, tekninen johtaja
Jaska
Jouni
Anne
Jari
Juhani
Eija
Anu A ja S
Leena
Annis
Riitta
JP
Crisse
Ulla
+ te kaikki jotka osallistuitte ja jotka viette eteenpäin viestiä kestävistä valinnoista, ja siitä että tuore ruoka on mahdollista myös julkisissa keittiöissä ja toimitte tämän mukaisesti.

2 kommenttia:

  1. No niin, siinä se sitten oli. Aika urakka mutta hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti se tuottaa tulosta ja ettei se jää vaan juhlapuheiden pääteemaksi. Minulla oli serkku ahvenanmaalta kylässä tänään ja tarjosin hänelle omenan omasta omenapuusta. Hän totesi että kotimainen omena hän voi syödä muttei ulkomailta. Kurkku alkaa kutittaa. Ajattelin että, voi perhana sentään kunhan kaikilla kuluttajilla olisi sama vika niin meidän kotimainen tuotantopanos saisi aivan uuden painoarvon.

    Kunnista sen verran vielä että tiukaksi menee kun annosten hinta / oppilas pitäisi vielä pudottaa ja keittiöt ovat kohta niin suuria että paikallinen tuottaja ei enää pysty toimittamaan niin suuria määriä mitä koulukeittiö tarvitsee. Silloin katse siirtyy rajojen ulkopuolelle, valitettavasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vain itsellesi. Ruokapatriotismi on merkittävä osa isänmaallisuuttamme. Nationalismi alkaa EUssa nostaa päätään monissa maissa. Antakaamme sen näkyä myös täällä Suomessa. Olkaamme siis ennen kaikkea ensi suomalaisia ja sitten vasta EUkansalaisia!

    VastaaPoista