tiistai 11. elokuuta 2009

Mistä näitä rapuja oikein tulee?

Sommaren är kort, men hösten långt. Kesä jatkuu lämpimänä ja ravustuskausi on parhaimmillaan. Mökkijärvi on ravustettu tältä kaudelta, mutta Ilorannassa Hauholla, Iso Roineella, rapuja piisaa.

Pääsimme Ilorannan isännän Mikon kanssa tänään ravustamaan ja saalis oli ennätysmäinen 75. Ei ihan kesän paras tulos mutta melkein. Rapuja tuli niin katiskoista kuin merroistakin. Ilorannassa on siis rapujuhlia luvassa piakkoin. Mikko kertoi, että täälläkin on käynyt kuten usealla muulla järvellä että rutto vei ensin jokiravun ja sen jälkeen täplärapu otti järven haltuun. Tämä vuosi on isännän muistin mukaan kaikkien aikojen paras rapuvuosi.

Mukanamme oli joukko pieniä ravustajia, joista monet pääsivät ensi kertaa näkemään eläviä rapuja. Ravut herättivät ihmetystä, ihastusta ja jopa pelkoakin, aika outo otushan se rapu onkin. Seuraavissa rapujuhlissa pienet ravustajat varmasti muistavat kertoa seikkailustamme rapumertojen parissa Ilorannan isännän kanssa. Taas on selvinnyt lapsille yhden ruoka-aineen reitti lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti