sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lähiruokaviesti haastaa päättäjät ma 31.8.-5.9.

Lähiruokaviesti Muhokselta Helsinkiin alkaa huomenna maanantaina. Viestin aikana viedään tietoa ruokavalinnoista ja herätellään niin kuntapäättäjiä kuin kuluttajiakin miettimään ruokansa alkuperää. Erityinen tavoite tänä vuonna on tukea valtioneuvoston periaatepäätöksen "Kestävät julkiset valinnat" läpimenoa valtion sekä kuntien ruokapalveluissa.

Minulla on ilo ja kunnia toimia tänä vuonna VIP-joukkueen kapteenina. Joukkueessani polkee kansanedustajia sekä kymmeniä kuntapäättäjiä, kokonaisia kunnan hallituksia ja valtuustoja on lähdössä mukaan.

Viikon aikana tulemme keskustelemaan päättäjien kanssa mm. siitä että hankinnat läheltä ovat mahdollisia. Haluan itse erityisesti painottaa sitä, että ruoka on osa kuntastrategiaa. Myös viljelijöille ja tuottajille sekä jalostajille (myös pienille) on luotava uskoa siihen että heidän tuotteilleen on kysyntää ja he tekevät tärkeää työtä.

Lähiruokaviesti poljetaan kolmannen kerran. Tasavallan presidentti Tarja Halonen on viestin suojelija. Tapasimme presidentti Halosen kesällä ja kysyimme hänen motiivejaan käyttää lähiruokaa. Hän vastasi, että hänen suurin motiivinsa on hyvin itsekäs: "se on maku".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti