MTK tarttui viime vuonna ruokakulttuuriasiamiehen otteella härkää sarvista ja kutsui ja kustansi edustustokokit ympäri maailman Suomeen näkemään, oppimaan ja itse kokemaan suomalainen luonto ja ruokaketju. Tänä vuonna edustustokokkikurssi järjestetään toista kertaa. Parhaillaan MTKn metsätilalla on kurssituksessa 25 kokkia, kaukaisimmat Japanista, Intiasta, Sri Lankasta ja Keniasta saakka.
Kokeille esitellään käytännössä suomalaista luontoa, ruokaketjua, maaseutua, ruokalajeja, elämäntapaa. Monille kokeille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua suomalaisuuteen.
Tänään kokeille on kerrottu mm. luonnonvaroistamme, jotka määrittävät pitkälti suomalaista keittiötä. Suomalainen luonto, vesivarat ja hiljaisuus! ovat olleet erittäin eksoottisia kokemuksia vieraille. Raaka-aineemme, tulevat metsistä ja järvistä, ovat uniikkeja esiintymisalueiltaan ja myös maultaan. Ulkomaiset edustustokokkimme maailmalta ovat jo huomanneet että monissa raaka-aineissamme on erityinen maku, villin luonnon aromi. He arvostavat suuresti puhtaita, aitoja luonnon antimiamme. Miksi itse emme ymmärrä niiden arvoa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti