keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Ruoka on luova tuote, dinner metsän, järven ja kaurapellon keskellä

Ny nordisk mat seminaarin ensimmäinen päivä päättyi eilen spektaakelinomaiseen dinneriin. Islantilainen ruokablogaaja Sigurveig kirjoitti ja kuvasi, käy katsomassa tästä.

Halusimme dinnerillä osoittaa että ruoka on kokonaisuus, elämys, se on kulttuurinen tuote, joka toimii yhdessä musiikin, teatterin, istallaatioiden kanssa.

Ilta oli hieno, Matti Jämsen (keittiömestari ja Suomen Bocuse d´Or edustaja 2011) oli mestaroinut yhdessä Kalastajatorpan keittiön kanssa upean illan. Matille oli annettu tehtäväksi kuvata nykysuomalaisen sielunmaisema ja valmistaa illallinen kuvaten metsää, järveä, kaurapeltoa.

Niinpä tosiaan sitten istuimme metsän keskellä, järven kimmeltäessä ja pellon lainehtiessa.

Ruoka oli loistavaa. Siikaa alkuun, hirveä pääruoaksi ja puolukkapuuro päätteeksi. Alkudrinkkinä "Helsinki punch" by maailman paras baari A21. Kaikki tehty uuden pohjoisen keittiön ajatuksella.

Puolukkapuuro sai niin paljon ihastusta osakseen, varsinkin tanskalaisten osalta, että sen ohje on tulossa nettiin NNM ohjelman sivuille. Sain loppuillan selittää, että se on jälkiruoka, jonka jokainen mummo (ja osa nykyajan äideistä) osaa tehdä ja joka ei vaadi juuri mitään muuta kuin vahvan vatkaajan ranteen.

Taiteellinen vaikutelma; kun Ruokateatterin Liisa Ruuskanen asteli ensimmäisen kerran stagelle, vieraat eivät tienneet mitä odottaa. Me muutamat suomalaiset, jotka olimme Liisaa aiemmin nähneet, tiesimme että kohta repeää. Ja Liisahan veti englanniksi kolme käsittämättömän hyvää settiä. Huikea osaaminen ja ammattitaito! Dj:n soittama musiikki, metsän tuoksut, sumu metsän keskellä loivat taianomaista tunnelmaa. Unohtumaton ilta meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti