perjantai 12. kesäkuuta 2009

Huoltoasemaruokaa Italiassa

Tämän loman ensikosketus italialaiseen ruokakulttuuriin syntyi moottoritien varren autogrillissä hetki sitten. Otimme auton lentokentältä ja lähdimme saman tien huristamaan kohti Toscanaa. Odotukset eivät järin korkealla olleet, mutta takapenkin huutokuoron takia vaihtoehdot olivat vähissä. Huoltoaseman baari olisi voinut olla missä tahansa, mutta tämä sattui nyt sijaitsemaan 50 km Milanosta etelään matkalla kohti Toscanaa.

Ja mitä saimme ja söimme? Ruokapalvelut oli ensinnäkin jaettuna pisteisiin: oli tuoretta tuotetta salaattitiskissä, pastabaari jossa silmiesi edessä sait juuri valmistettuna tuoreen pastan. Otin knocceja, risottoa ja lasagnea oli myös tarjolla. Erikseen oli liha"tiski", jossa oli erilaisia lihoja odottamassa asiakkaan mielihaluja. Ja toki löytyi myö hedelmäbaari tuoreine mansikkoine ja jälkiruokabaarillinen muita jälkiruokia. Ja tuoretta leipää, foccaziota, oliivileipää jne. kappalehintaan. Neljän hengen syömiset, pääruoka, salaatit ja leivät sekä espressot maksoivat 42 euroa. Pöydissä oli oliiviöljyt ja Modenan alueen balsamicot katettuina. Ruoka oli erinomaista.

Kaupasta käveltiin ulos perinteisen krääsätaivaan kautta - mutta siellä oli myös ruokaosasto. Ruokataivas siis. Pastat, säilötyt tomaatit, oliiviöljyt, mieletön määrä tuoreita juustoja ja lihoja oli tarjolla. Huh, ison herkkukaupan verran ihanuuksia huoltoasemalla.
Ensikosketus ruokaan tällä reissulla lupaa paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti