maanantai 2. helmikuuta 2009

Rakkaus on pysyvää

Vaikka Lauri Tähkä runoileekin että rakkaus ei ole pysyvää niin kyllä täytyy sanoa että ruoan kanssa tuo lause ei pidä paikkaansa. Rakastuin punajuureen kauan sitten, silloin kun mummo tarjosi niitä etikassa herkkuhissistä. Sen jälkeen olen laittanut punajuurta vaikka mihin, ja himo iski taas tänään.
Punajuurten keittelyyn ei ollut tänään aikaa, sillä ruoka oli taiottava pikaisesti. Onneksi avuksi on tullut teollisuus, eläköön innovaatiot! Punajuurta saa muussattuna valmiina pötkössä, pötköt löytyvät vihanneshyllyistä. Mikä parasta; pötköihin ei ole tarvinnut lisätä lisäaineita. Juuri tällaisia arjen helpottajia lisää; aitoa ja kunnon ruokaa ilman kemikaaleja.

Pikapata jauhelihasta ja punajuuresta:
Paista jauhelihaa ja sipulia, lisää pötkö (500g) punajuurta sekaan (peruna-punajuuri käy) sekä 3 dl vettä, mausta suolalla ja pippurilla, yrteillä. Tarjoa kuoriperunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti