Tänään mennään illaksi rakkaille ystäville ja tietenkin myös syömään. Aterian tekoa jaetaan usein. Me viemme tänään jälkiruokaan tai kahvileipää. Päädyin siis penkomaan pakastetta...
Harvoin päässäni on joku tietty ruokalaji tai leipomus, homma lähtee useimmiten raaka-aineesta. Mitä tekisi mieli, mitä löytyy kotoa, mitä on pakasteessa. Pakkasesta löytyi tällä kertaa omenalohkoja viime kesältä. Niistä siis leivotaan. Syntyi omena-rahkakakku, hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä.
Omena-rahkakakku
Pohja:
1dl juoksevaa margariinia
1dl sokeria
1 luomumuna
2,5 dl vehnaäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2prk rahkaa
2dl kuohukermaa
2 luomumunaa
1,5 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria
Päälle omenalohkoja (pari omenaa), sokeria kanelia
Pohja: vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa muna edelliseen, lisää jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina rasvattuun irtopohjavuokaan, myös reunoille. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Lopuksi lado omenalohkot päälle.
Uuniin 175 C noin tunniksi. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Tuo on juuri se rahkapiirakka, jota olen koko nuoruuteni tehnyt. Rahkaa lisäämällä siitä saa lähes täytekakun...
VastaaPoista