torstai 11. lokakuuta 2012

Kuntapäättäjä - ajattele! Hyvää halvalla?? Saksassa yli 10 000 sairastunutta

Saksassa viidessä osavaltiossa oli männä viikolla massaepidemia kun peräti yli 10 000 lasta ja nuorta oli sairastunut äkillisesti vatsatautiin. Epidemia puhkesi lasten hoitopaikoissa ja kouluissa, myös henkilökuntaa on sairastunut yli 300:ssa paikassa. Oireet olivat olleet kohtalaisen lieviä ja nopeasti ohi meneviä, silti parikymmentä lasta on joutunut sairaalahoitoon. Syyksi epäillään kouluissa ja hoitopaikoissa tarjottua ruokaa, osa jäljistä johtaa kiinalaisiin pakastemansikoihin.

Näin kunnallisvaalien alla tämä ja useat muut vastaavat uutiset panevat miettimään, mitä päätöksentekijä ajattelee ostaessaan halvalla raaka-aineita, joista ei voi olla varma. Kun olet vastuussa tuhansista ihmisistä, etkö haluaisi varmistua siitä, että tarjoat varmasti turvallista ruokaa? Tai ainakin osaat sitten käsitellä raaka-aineet niin, että ne eivät sairastuta ketään.

Paljonko tässä Saksan tapauksessa "säästettiin" ostamalla halpaa tietämättä millaista tuotetta? Mitkä ovat työstä poissaolojen ja sairauspäivien ja hoidon kustannukset? Mitä hieno sana "kokonaistaloudellisesti edullisin" kilpailutuksen yhteydessä oikein tarkoittaa?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti