Tilaisuus joka ei toistu, otaksun. Tänään alkaa huikea kokkitapahtuma, jossa kuusitoista maailmankuulua tähtikokkia tutustuu Suomen Lapin antiin. Levillä nämä todelliset tähdet kokeilevat kolmen päivän ajan rajojaan, osaamistaan, kohtaavat suomalaisen luonnon ja kulttuurin. He menevät itse hakemaan raaka-aineet tuotoksiinsa suoraan luonnosta, näkevät ja kokevat erämaan, puhtaat vedet, maat, metsät. Luvassa on sellainen keitos, jota ei ennen Suomessa ole nähty.
Cook it RAW: Into the Wild -ryhmä koostuu seuraavista kokeista: Albert Adrià (El Bulli, Roses, Espanja – World’s 50 Best Restaurants sija 2)Inaki Aizpitarte (Le Chateaubriand, Pariisi – World’s 50 Best Restaurants, sija 11) Fredrik Andersson (Mistral, Tukholma – 1 Michelin *). Alex Atala (D.O.M., Saô Paulo, Brasilia – World’s 50 Best Restaurants sija 18)Pascal Barbot (L’Astrance, Pariisi – World’s 50 Best Restaurants sija 16)Claude Bosi (Hibiscus, Lontoo – World’s 50 Best Restaurants sija 49)Massimo Bottura (La Francescana, Modena, Italia –World’s 50 Best Restaurants sija 6)Dave Chang (Momofuku, New York – World’s 50 Best Restaurants sija 26)Quique Dacosta (Quique Dacosta, Denia, Espanja – World’s 100 Best Restaurants sija 70) Yoshiro Narisawa (Les Créations de Narisawa, Tokyo – World’s 50 Best Restaurants sija 24)Magnus Nilsson (Fäviken Magasinet, Järpen, Ruotsi) Petter Nilsson (La Gazzetta, Pariisi – World’s 100 Best Restaurants sija 80)Daniel Patterson (Coï, San Francisco – 2 Michelin **)Rene Redzepi (Noma, Kööpenhamina – World’s 50 Best Restaurants sija 1)Davide Scabin (Combal.0, Turin – World’s 50 Best Restaurants sija 35)Hans Välimäki (Chez Dominique, Helsinki – World’s 50 Best Restaurants sija 23)
Kokkien mukana seuraa kansainvälinen ruokatoimittajien, valokuvaajien, bloggareiden, filmaajien ryhmä. Ryhmässä on mukana toimittajia mm. Time Magazine (USA), Huffington Post (USA), Apicius (Italia), L’ Espresso (Italia), Repubblica (Italia), Figaro (Ranska), GQ (Ranska), Japan Times (Japani), Wallpaper (Ranska), Prazeres da Mesa (Brasilia), Mat & Vänner (Ruotsi), Identità Golose, GQ (Italia), Comer y Beber (Belgia).
Tapahtuma on osa Cook it RAW -konseptia, joka jatkaa maailmanvalloitustaan Suomen Lapin jälkeen Brasiliassa ja Japanissa.
Uskomaton tilaisuus Suomelle ja ruokakulttuurillemme. Lisää tapahtumasta: www.cookitraw.org
Syömään!
3 viikkoa sitten
Kova juttu!
VastaaPoistaToivotaan että saavat Lapin antimista hyvää ruokaa eikä tämä raaka tuuli heitä pelottele.
Onnea matkaan!