maanantai 28. kesäkuuta 2010

Tummaa valkosipulileipää

Tässä on valkosipulileipää latvialaisittain. Kerrassaan hieno alupala. Kysyin tarjoilijalta miten nämä tehdään. Leikataan tumma leipä tangoiksi ja friteerataan tangot. Sitten sivellään valkosipulia tai raastetaan sitä päälle, siinä se. Olemme nähneet näistä täällä Jurmalassa eri versioita, mutta aina leipä on ollut friteerattua ja syntisen hyvää. Ja tummaa.

1 kommentti:

  1. Hei,
    näitähän tehdään meillä niin, että levitetään leivinpaperin päälle pellille revittyjä ruisleipäpaloja (esim. vaasan tms.) ja voidellaan nämä valkosipulivoilla kevyesti.Paistetaan 225 asteessa reilu viisi minuuttia ja leikataan lämpiminä saksilla suikaleiksi. Rapeutuvat jäähtyessään. Aivan ihania!

    VastaaPoista