lauantai 26. kesäkuuta 2010

Kullan hintaa Jurmalassa

Tulipa lähdettyä Jussiksi Riikaan, ja Jurmalaan. Nyt rantatuolista on mukava naputella eilisestä ravintolakäynnistä. Ensinnäkin hintatason on kohtuullinen.

Meillä on miehen kanssa syntynyt oma käsite "kullan hinta". Ulkomailla kun ollaan, sanotaan usein että mennään katsomaan kullan hintaa. Alunperin tämä juontui yli 10 vuotta sitten matkasta Andorraan josta ostettiin vihkisormukset -ja oikeasti vertailtiin kullan hintaa. Nykyään samaa sanontaa käytämme aina kun pitää tsekkailla hintatasoa. Vähän kuin bigmac-indeksi.

Eilen siis ravintolassa kullan eli tässä tapauksessa skumpan (Freixenet) hinta 10,5 e/plo osoitti että melko mukavaa tasoa on ruoan ja juoman hinta.

"Perus"ruokaravintelin listalla oli paljon...karppia, ja silakkakin. Ja perunaa. Jälkiruokalistalla oli tämä kuvassa oleva kuulemma hyvin perinteinen ruokalaji perunalettu smetanalla höystettynä. Perunaa oli selkeästi raastettu ja kenties munamaidossa sotkettu ja pannulla paistettu, olisiko se kuitenkin ollut pannukakku? Suolainen jälkkäri, yksi riitti aikuisille, sen verran täyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti