lauantai 26. helmikuuta 2011

Perinnöksi kalankäsittelytaito

Sre:n kuukauden bloggareille tehtiin haaste; kysyttiin mitä he haluaisivat siirtää seuraaville sukupolville ruokakulttuuristamme, joku asia, tapa, ruoka, raaka-aine tms. Saimme upeita vastauksia, suuri kiitos!

Minä jättäisin perinnöksi taidon osata perata ja käsitellä kalaa. Kalalajien käsittelyssä on eroja, mutta jokaisen suomalaisen pitäisi osata nylkeä ahven ja fileroida kuha, suomustaa siika. Homma ei ole vaikeaa, mutta taito, osaaminen ja halu tehdä pyöreästä kalasta ruokaa on häviämässä. Opetan ensi kesänä näitä asioita lapsilleni. Mökiltä ongitut pikkukalat päätyvät pannuun lasten tekeminä. Lupaan!

2 kommenttia:

  1. Olisipa mahtavaa voida opettaa samalla miten lahnasta ja särjestä saa upeita herkkuja ettei tulevat sukupolvet ajattele niitä pelkkänä biopoltoaineena !

    VastaaPoista