maanantai 2. marraskuuta 2009

Pikaterveiset Ny Nordisk Mat konferenssista

Tänään Köpenhaminan lähellä järjestettiin Ny Nordisk Mat - hankkeen loppuseminaari. En ehtinyt olla paikalla kuin ohjausryhmän kokouksen ja oman esitykseni ajan. Varsin kestämätöntä toimintaan ilmaston kannalta mutta "pakko" oli käydä kun käskettiin.

Ohjausryhmän kokouksessa kuultiin hieman siitä mitä tuleva viisivuotinen Ny Nordisk Mat perioodi mahtaa pitää sisällään. Suomessahan käydään aiheesta sisäinen keskustelu 25.11. ja varsinainen sisältökeskustelu käydään Köpenhaminassa 27.11. Sinne kannattaa mennä kaikkien kynnelle kykenevien.

Uusi ohjelmakausi tulee varmasti olemaan hyvin erilainen verrattuna päättyneeseen 3 vuotiskauteen. Hankehakuja ei laiteta ulos, vaan ohjausryhmä päättää siitä mitä haluaa ja järjestää tavoitteiden mukaista toimintaa. Ohjausryhmään halutaa myös nykyistä isompi porukka ja mm. busineksen edustajia, mikä onkin hyvä juttu. Se mitä uuden ohjelmakauden sisällössä on, ei ole tiedossa vielä mutta muotoutunee siis 27. pvän kokouksen jälkeen.

Itse pidin esityksen Polical dimension aiheesta, aika mahdoton aihe, mutta tulipa vedettyä. Kerroin siinä että Ny Nordisk Mat hanke on tukenut kansallisia ohjelmia ja siitä että poliittinen tahto toteuttaa tätä ministerineuvoston ohjelmaa Suomessa on ollut vahva. Samalla pääsin mainostamaan omia kansallisia ruoka-ohjelmia sekä viimeaikaisia liikkeitä ruokarintamalla. Maatalouspolitiikasta on siirrytty ruokapolitiikkaan, sanoin. Oletko sitä mieltä että näin on käynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti