tiistai 5. toukokuuta 2009

Ruokateollisuuden helmet vm. 2009

Tänään julkistettiin Elintarviketeollisuusliiton vuoden tähtituotteet 2009. Valinnan varaa oli raadilla runsaasti, kilpailuun otti osaa ennätyksellinen määrä tuotteita. Raati valitsi finaaliin 10 tuotetta vähittäiskauppasarjassa ja 4 tuotta suurkeittiösarjassa. Valintakriteereinä olivat muun muassa maku, innovatiivisuus, kaupallistettavuus jne.

Joskus virkamiestä onnistaa; pääsin raatiin valitsemaan tuotteita. Ja voin paljastaa että koskaan meillä kotona ei ole syöty parin viikon aikana niin paljon valmisruokaa tai puolivalmista kuin silloin kun testasimme tuotteita. Ja toden totta, minusta suorastaan tuli joidenkin tuotteiden fani, niin hyviä ne olivat. Kilpailu selvästi madalsi omaa kynnystäni kokeilla valmisruokia, sillä monet niistä olivat erittäin laadukkaita, joukossa monia lisäaineettomia tai luomusta valmistettuja tuotteita.

Teollisuudella on suuret haasteet, miten vastata meidän vaativien asiakkaiden tarpeisiin. Meillä asiakkailla on kullakin omat toiveemme eri viikonpäivistä ja mielialoista riippuen. Pitäisi olla "aitoa", luomua, läheltä, maistuvaa!!, lisäaineetonta, helppoa, säilyvää, nopeaa ja ties mitä.

Vuoden tähtituote kilpailun tuotteet ovat hyvä läpileikkaus uusista teollisuuden innovaatioista. Raadin valinta ei ollut missään mielessä helppo, vaikka olikin yksimielinen. Monet tuotteet olivat erittäin korkealaatuisia ja niihin oli satsattu suuresti tutkimusta ja tuotekehitystä. Vuoden tähtituotearvonimet saivat vähittäiskauppasarjassa Biofermen Yosa Smoothiet ja suurtaloussarjassa Kasvisgallerian punajuurilasagne.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa! Kerro, mistä muista teidän perheessä pidettiin, olisi hauska kuulla. En ole kyllä maistanut noita palkittujakaan, pitäisi varmaan kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Minäkin maistoin sitä smoothieta. Se oli hyvää. Kerrankin terveellinen ja hyvän makuinen yhdistyivät!

    VastaaPoista