Viime viikonloppuna revittiin loputkin raparperit maasta. Satoa tuli melkoisesti ja lähdin metsästämään käyttötapoja tuolle jalolle mutta aivan liian aliarvostetulle jokaisen puutarhan vihreälle. Mangochutney oli päässyt itämaisen ruoan kaipuussa loppumaan, joten mietin että miksei raparperichutney voisi olla vähintään yhtä hyvää... Löytyikin Raparperichutney:n ohje, jota muokkaisin hieman.
Voi mikä tuoksujen sinfonia!! Miettikää inkivääriä, raparperia, chiliä, valkosipulia, kanelia ja kaardemummaan samassa kattilassa. Aivan ihanaa!!
Raparperichutney, alkuperäisestä ohjeesta ks yllä muokattuna
1 litra raparperin paloja
2 isoa omenaa
3 isoa punasipulia
6 isoa valkosipulin kynttä
1 pitkä punainen tuore chilipalko
1 dl tuoretta inkivääriä
2 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kardemummaa
2tl kanelia
1 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
2 rkl öljyä
Tee chutney paksupohjaisessa kattilassa. Kuori ja pilko raparperit, omenat, sipulit ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Freesaa öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää muut aineet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori vaahto pois. Purkita.
Nyt tiedätte mitä eräät saavat tuliaisiksi. Mökillä grillataan tällä syyslomaviikolla, ja kyytipojaksi chutneytä. Miten olisi lämmin vuohenjuustotoast mit raparperichutney? Oi ihanuutta.
Syömään!
2 viikkoa sitten
montako litraa tällä ohjeella tulee? Kuulostaa ihanalta ohjeelta, mutta ajattelin mitoittaa määrät purkkieni lukumäärän mukaan.
VastaaPoistaLitroja tulee ehkä pari-kolme, nyt en ihan tarkalleen ottaen muista kuinka paljon, pikkupurkkeja tuli useita ja puolen litran 3
VastaaPoistakiitos pikaisesta vastauksesta! Taidanpa tehdä tänä iltana. Ajattelin tosin käyttää päärynää omenan sijasta omena-allergian vuoksi. Saanko linkittää tämän ohjeen blogiini?
VastaaPoistaSaa linkittää, ja jakaa vapaasti mielin määrin, sitä vartenhan näitä blogeja väsätään:)
VastaaPoistaIhanaa kesän jatkoa!