Ja tätähän elämämme on, aitoa käsittelemätöntä ruokaa on enää vain vihannes-ja juurestiskeillä, jotka me pääsääntöisesti kierrämme kaukaa. Kova väite. Olemme hyväksyneet ruoaksi tuotteet, jotka ovat täysin keinotekoisia. Kuka pystyy kertomaan meille mitä ne tekevät meille? Ei kukaan. Otammeko tietoisia ja varsinkin tiedostamattomia riskejä syödessämme niitä? Miten enää tunnistamme aidot maut keinotekoisten aromeiden keskellä? Tätä on hyvä pohtia.
Viime aikoina on tullut useita kirjoja ja kirjoituksia aidon ruoan puolesta. Yksi parhaista lienee Michael Pollanin teos "Oikean ruoan puolesta". Nämä kirjoitukset kehoittavat syömään käsittelemätöntä ruokaa ilman E-koodeja. Sellaista ruokaa jonka isoäitisi tunnistaisi. Onko se mahdollista? Meinasin tehdä kokeen, viikko aidolla ruoalla, mitenköhän se onnistuu?
Lippu korkealle aidon ruuan polesta!
VastaaPoistaKauhulla olen todennut, että ruokamarketeissa ja -kaupoissa on todella vähän käsittelemätöntä ruokaa.Tämä on seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Mihin olemme menossa? Vihannestiskejä, joissa raaka-aine on käsittelemätön, ei ole viisasta ohittaa tai kiertää.
Seuraisin suurella mielenkiinnolla, jos tekisit tuollaisen kokeen. Olisi hauska kuulla, miten vaikuttaisi lapsiperheen arkeen. Mitenköhän paljon lisäisi esim. kaupassa viettämääsi aikaa?
VastaaPoista