keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Vierassyndrooma

Minulla on sellainen "vierassyndrooma". Aina kun tulee vieraita, ruokavieraita (eihän ne muuten tule), etsin jonkin täysin uuden reseptin, enkä valitse vahingossakaan jo testattuja ja varmoja onnistumisia (paitsi se savulohi). Ja nämä vierastarjoomukset ovat usein joko sotkevia tai suuritöisiä, ainakin täysin uusia kokemuksia joista ei voi olla varma. Ilmeisesti pidän jännityksestä. Yleensä homma menee melko putkeen, paitsi kastikkeiden kanssa, kerran on kastike lentänyt jonkkaan...

Kohta vieraat kilkuttelevat ovikelloa, ja mitä meillä on tänään? Ensinnäkin on grilli-ilta, tietenkin. Grilliin menee punajuurinyytit ja esikeitetyt! ribsit, muun muassa. Nyyttien ohje on yksinkertainen, otin sen jostain liitteestä äskettäin.

Punajuurinyytit
1 kg punajuuria, kuori, kuutioi
Paketti 170g sinihomejuustoa
Basilikaa, iso nippu
1 dl kermaa + suolaa
-> sekoita keskenään ja annostele folionyytteihin, lisää tuo kerma vasta kun nyytit ovat kypsyneet grillissä 20 min.

Ribsit
Otin uuden ohjeen jossa possun kylkipaloja kehoitettiin keittämään ensin mausteliemessä (mustapippuria, laakerinlehteä, porkkanaa, valkosipulia) 1,5h. En ole koskaan tehnyt näin ennen, että ensin keitellään ja sitten grillataan. Mutta voipi olla että tulee hyvä näinkin. Keittämisen jälkeen meinasin vielä heittää päälle madinadia ja sitten grilliin...

1 kommentti: