torstai 24. joulukuuta 2009

Joulun kahvipöydän kunkku

Olen aina suosinut jäädykkeitä. Tekijälle niistä sataa glooriaa ja kunniaa, vaikka ne ovat maailman yksinkertaisimpia tehdä. Tässä yksi ohje, vaikka huomiseen joulupöytään.

<B>Vadelma-mustaherukkajäädyke</b>
400g marjoja pakkasesta, vattua, mustaherukkaa
3rkl punssia tai muuta likööriä
0,5 dl vaaleaa siirappia
5dl luomukermaa, kuohu
3 keltuaista
1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä kermaan. Survo vatut ja herukat, lisää survokseen punssi. Lisää siirappi herukoihin. Yhdistä kaikki aineet ja pane ne kylmällä vedellä huuhdottuun rengasvuokaan. Pakasta yön yli, ja nosta 20 min ennen tarjoilua vadille. Yksinkertaista mutta aivan mahtava makuelämys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti