keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ruokaa ja rakkautta Tukholmassa

Kun ruokapääsihteerin on vietettävä viikko Tukholmassa on siellä samaan aikaan tietenkin "Smaka på Stockholm" -viikko. Min tur:)
Ruokajuhlia vietetään Kungsträdgårdenilla keskiviikosta sunnuntaihin. Vuoden teemana on  ekologiset ruokavalinnat ja vihreät elämykset -  kuinkas muutenkaan (Sre:n vuoden teemahan on sama). Kuninkaallinen puutarha on täynnä erilaisia kojuja, ruoan ja juoman tarjoajia, suuria esiintymislavoja jne.  Onpa paikalla muun muassa Ahvenanmaankin oma ständillä, sieltä sai ostaa mm. pannukakkuja. Viikon avasi tänään maatalousministeri Erlandsson ja tukholmalaisia viihdyttivät lukuisat bändit ja kuorot sekä varsinkin ruoka- ja juomaelämykset.

Parhaillaan on menoss myös Love Stockholm viikot, jotka huipentuvat kuninkaallisiin häihin. Jokainen näyteikkuna hehkuttaa häitä, löytyy virallista hääserviisiä ja suklaata, kaiken maailman tavaraa ja päivittäin huutavat hehkuttavat milloin mitäkin. Eilen luettiin mitä kuningas antaa vävylleen lahjaksi ja tänään miksi prinsessa vieräytti kyyneleitä eilen kuulutusten jälkeen. Koko kaupunki on puunattu kauniiksi, kukkaistutukset ovat moitteettomia ja muut valmistelut ovat huipussaan. ...It's Love in the Air.


 
Tukholma näyttänyt viikon aikana muutenkin parhaat puolensa. Olen ollut todella "ulkomailla", en vain Ruotsissa. Joka kuppila on levittäytynyt kadulle, ulkoilmaterassit sohvineen ovat vallanneet kadut ja kulmat. Jos istumapaikat ovat loppuneet, on otettu lisää kansituoleja ja laitettu pari pöytää väliin, mitä sitä nyt pingottamaan - ei menisi läpi Suomessa? 
Kannattaa tulla ulkomaille Ruotsiin, ihan mahtava tunnelma, ruoka- ja seurustelumestoja on vaikka kuinka ja ruokakokemukset ovat olleet tähän asti pelkästään positiivisia .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti