sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Helsinki nostaa ruokakulttuurin isosti esille

Huomenna maanantaina Helsingin kaupunginhallituksen esityslistalla on kaupungin oma ruokakulttuuri-ohjelma. Kaupunginjohtaja Pajunen asetti helmikuussa työryhmän valmistelemaan asiaa. Tavoitteena on kehittää Helsingistä suomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijä. Upea idea ja kerrassaan hieno ja rohkea veto kaupungilta! Onnittelut jo nyt!

Taustatyötä kaupungin ruokakulttuuriohjelmaan on tehty mittavasti ja benchmarkia on haettu monista suurkaupungeista, joissa ruoka on noteerattu poliittisessa päätöksenteossa. Helsingin esitys, josta huomenna päätetään, ottaa kokonaisvaltaista näkökulmaa ruokakulttuuriin. Esityksessä puhutaan mm. lähiruoan käytön lisäämisestä, urbaanista ruoan tuotannosta, kuntalaisten oikeudesta hyvään julkiseen ruokaan, ruoan ympäristörasituksen pienentämisestä, torien ja suoramyynnin elvyttämisestä jne. Sinne on kirjattu suoria tavoitteita, jopa hyvin kunnianhimoisiakin, liittyen mm. luomuruoan lisäämiseen.

Jos kaupungin hallitus näyttää huomenna vihreää, on se alku hienolle kaupunkikuvan kohottamiselle, kaupungin elivoiman ja kilpailukyvyn kasvulle sekä vihreämmän ja viriilimmän elämäntavan juurruttamiselle kaupungin koneistoon - Helsingistä tulee entistä vetovoimaisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti