keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Matti Jämsen Bocus d'Or kisaan!

Keittiömestari Matti Jämsen (30) sijoittui kuudenneksi 7.-8.6. Genevessä käydyssä Bocuse d'Or Euroopan karsintakilpailussa. Hienolla suorituksellaan Jämsen varmisti finaalipaikan maailmankuuluun Bocuse d’Or -kilpailuun, joka pidetään Lyonissa tammikuussa 2011 - kertoo Gastronomie Finlande -säätiön tiedote tänään. 

Pääsin tapaamaan Mattia toukokuussa hyvän ruoan äärellä. Matti oli äärimmäisen luottavainen ja lähti voittamaan kisaa pilke silmäkulmassa. Matti oli valmistautunut hyvin, täysipäiväistä treeniä oli vedetty tiiviisti pari kuukautta ennen karsintakisaa. Jokaisen yksityiskohdan hionta oli viety äärimmilleen ja kaikkia työvaiheita oli harjoiteltu satoja kertoja. Päivät olivat harjoitusjaksolla venyneet ympärivuorokautisiksi... huh huh.

Eilinen suoritus oikeuttaa Matin osallistumaan Bocus d´Or kisaan, joka on maailman arvostetuin ruoanvalmistuskilpailu. Se järjestetään joka toinen vuosi Lyonissa. Suomen paras sijoitus on vuodelta 1999, jolloin Michael Björklund sijoittui viidenneksi. Loppukilpailuun vuonna 2011 osallistuu 24 maata. 

Valtavasti onnea Matti, upea suoritus, nyt lomalle vähäksi aikaa ja sitten kohti Lyonia!

1 kommentti: