lauantai 7. helmikuuta 2009

Pakastimen kesäaarteet käyttöön

Ruoka yhdistää ja suo hyvän syyn nähdä ystäviä. Lähes joka viikonloppu joko meillä on ruokavieraita tai me menemme kavereille syömään. Kaverit ovat korvanneet sukulaiset; lasten hoitoapuakin saa useimmiten kavereilta. Suku on hajallaan, eikä suvuissamme ole juurikaan sitä kuuluisaa sukurakkautta. Sukulaisia nähdään ruokapöydän ääressä vain lasten synttäreillä tai joulun pyhinä, siihen se useimmiten jää.

Tänään mennään illaksi rakkaille ystäville ja tietenkin myös syömään. Aterian tekoa jaetaan usein. Me viemme tänään jälkiruokaan tai kahvileipää. Päädyin siis penkomaan pakastetta...
Harvoin päässäni on joku tietty ruokalaji tai leipomus, homma lähtee useimmiten raaka-aineesta. Mitä tekisi mieli, mitä löytyy kotoa, mitä on pakasteessa. Pakkasesta löytyi tällä kertaa omenalohkoja viime kesältä. Niistä siis leivotaan. Syntyi omena-rahkakakku, hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä.

Omena-rahkakakku
Pohja:
1dl juoksevaa margariinia
1dl sokeria
1 luomumuna
2,5 dl vehnaäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2prk rahkaa
2dl kuohukermaa
2 luomumunaa
1,5 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria

Päälle omenalohkoja (pari omenaa), sokeria kanelia

Pohja: vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa muna edelliseen, lisää jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina rasvattuun irtopohjavuokaan, myös reunoille. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Lopuksi lado omenalohkot päälle.
Uuniin 175 C noin tunniksi. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

1 kommentti:

  1. Tuo on juuri se rahkapiirakka, jota olen koko nuoruuteni tehnyt. Rahkaa lisäämällä siitä saa lähes täytekakun...

    VastaaPoista