keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Huijausta on monenlaista

Aitoa ruokaa kirjaa luetaan meilläkin. Ei siitä sen enempää, mutta ehkäpä tässä on aistit viritetty nyt hieman tarkemmaksi ruoan suhteen. No, juuri eilen iltapalalla lapset söivät mysliä; pussin kyljessä seisoo "suomalainen hedelmämysli".

Anteeksi mitä? Miten rypäleitä, kookosta, banaania etc sisältävää mysliä voi sanoa suomalaiseksi? Ilmeisesti pelkkä kokoonpano ja pussitus Suomessa riittää suomalaisuuteen. Huijausta sanon minä

1 kommentti:

  1. No huijaustapa tietenkin, mutta suuri osa väestä ei edes pysähdy ajattelemaan vaan täydestä menee. Luepa myös Petos lautasella -kirja, jos sitä vielä on myytävänä. Ja siirry tekemään omaa mysliä, se on helppoa, lisäaineetonta, lähes sokeritonta... Aivan oivallinen ohje löytyy Lettupannun sivuilta, Mysli ihan ite. Olen tehnyt sen mukaan mysliä luomuhiutaleista ja orgaanisesti tuotetuista pähkinöistä. Päälle fair trade -banaania tai suomalaisia marjoja, jolloin ainakin tietää syövänsä kuta kuinkin terveellisesti! Käytä mahdollisimman monenlaisia hiutaleita, niin saat parhaan kombinaation. Itse käytän ohraa, vehnää, spelttiä, kauraa, ruista ja vielä hirssihiutaleitakin. Nannaa.

    VastaaPoista