torstai 1. huhtikuuta 2010

Mämmidirektiivi - EU on kieltämässä mämmin

Uskomatonta. Ensin käyrät kurkut ja nyt mämmi.
Eilen tulleen tiedon mukaan EU valmistelee esitystä direktiiviksi mämmin ja sen kaltaisten epäeettisen näköisten elintarvikkeiden kieltämiseksi EU:n alueella. Direktiiviesitys (KOM/2010/11029 - COD 10/x758 ) on luettavissa Virallinen lehti nro C 0241 E , 25/30/2010 s. 0042 - 0043.

APRILLIA!!! Syö silliä ja juo kuravettä päälle!!

No eihän mämmiä voi kieltää, sen juuret ulottuvat aina 1200-luvulle asti. Pääsiäisajan juhlapöytä ei ole arvoisensa ilman mämmiä? Mämmiä syödään ilmeisesti ainoastaan Suomessa. Se valmistetaan pääosin vedestä, maltaasta ja ruisjauhosta. Mämmi on hyvä esimerkki siitä miten elintarviketeollisuus pitää yllä ruokakulttuurimme perinteitä, sillä vain harva tekee itse enää mämmiä. Vanhat tavat ovat vieläkin mämmiperinteessä jäljellä, sillä aikaisemmin mämmi paistettiin koivuntuohessa tehdyssä rovessa ja nykyisinkin mämmi myydään rasioissa jotka muistuttavat koivuntuohta. Mämmin sanotaan kuvaavan kristityn velvollisuutta luopua "pahuuden hapatuksesta".

Omasta mielestäni mämmi on parasta jääkaappikylmänä kerman tai kermavaahdon kera. Mämmi jakaa kansaa. Itse en koskaan lapsena syönyt mämmiä, mutta näin vanhemmiten mämmikin on alkanut maistua. Vanhuus ei siis tule yksin, se tulee mämmi kainalossa. Kääk!

2 kommenttia:

  1. Päinvastoin, mämmi on itse asiassa todistettu superruuaksi: http://ruohikolla.blogspot.com/2010/04/suomalaistutkimus-mammi-onkin.html

    VastaaPoista
  2. Aika hyvä - mutta läpi ei olisi mennyt! :D Minustakin mämmi on jumalaista juoksevan kuohukerman ja hienon sokerin kera!

    VastaaPoista