keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Makukoulu - huikea keksintö!


Vanhat keinot eivät riitä, "terveysvalistuksen" aika on ohi. Tarvitaan iloista ja omaehtoista ja kokeilevia menetelmiä ruokakasvatukseen. Onneksi meillä on Makukoulu!

Suomeen on rantautunut jo muutamia vuosia sitten Sapere-menetelmään perustuva uudenlainen oppimismetodi joka yhdistää oman kokemuksen ja tiedon. Se on aivan mahtava keino vaikuttaa lapsen aistimaailmaan, opettaa heille ruoan kokonaisvaltaisuutta, auttaa ymmärtämään ja oppimaan terveitä makuja ja poistamaan ruokaan kohdistuvia ennakkoluuloja. Jos kaikki lapset saisivat makukoulutuksen jo pienenä olisi siitä suurta hyötyä myöhemmin, läpi elämän.

Makukoulussa lapset pääsevät itse omien aistiensa avulla tutustumaan ruoka-aineisiin, maistamaan, haistamaan ja tuntemaan, sekä kuvailemaan sanoin miltä mikin maistuu ja suussa tuntuu. Makukoulun jälkeen ruoka ei ole enää hyvää tai pahaa, mauille on tullut paljon lisää sisältöä.

Olen todella innoissani ja iloinen kun saan todeta että Sre on mahdollistamassa Makukoulujen leviämisen laajamittaisesti suomalaisiin alakouluihin, päiväkoteihin ja koulujen kerhotoimintaan.

”Viisi aistia, viisi syytä syödä älykkäästi”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti