maanantai 21. joulukuuta 2009

Me käymme Joulun viettohon

Terveisiä Hakaniemen hallista. Aivan valtava vilske; kuka sanoi että halleilla menee huonosti? Kävin hakemassa lohta ja siikaa graavattavaksi, muikun mätiä ja valmista suurtarinlohta. Mukaan tarttui myös suolasieniä ja saaristolaislimppu.

Minulle joulu syntyy aivan perinteisistä jutuista, kuusen tuoksusta, itse tehdyistä herkuista, kynttilän hämystä, lasten ilosta. Lapsuuden kodissani kinkku paistettiin aina aattoyönä, ja aamulla saatiin vastapaistettua kinkkua sinapin kanssa, avot.

Joulu on todellinen ruokajuhla, mutta kyllä se joulu tulee vähemmälläkin. Vuosi vuodelta oma joulupöytäni on keventynyt ja entistä enemmän siirtynyt kalapainotteisemmaksi. Kalat ja mädit monessa muodossa kuuluvat joulupöytääni. Rakastan myös punajuuri-, lanttu- ja porkkanalaatikkoja, niitä menisi pitkin vuottakin. Anoppi tekee aina maksalaatikkoa, se on hänen perinteinen joulubravuurinsa.

Nautitaan joulun ajasta, syödään yhdessä lähimpien kanssa ja unohdetaan kiireet.
Onnellista Joulua itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti