sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Itsenäisen Suomen tekijöille kiitos


Tämä ruisleipää pitelevä käsi on 89 vuotiaan isoäidin käsi. Näillä käsillä on puolustettu Suomea ja rakennettu Suomi jälleen jaloilleen sotien jälkeen. Paljon on näillä käsillä ruisleipää tehty, marjoja mehustettu ja perunaa kuokittu, elätetty iso sukupolvi jälleenrakentajia, jotta voimme elää nykypäivän yltäkylläisessä Suomessa.

Tämä isoäiti toimi lottana rannikkotykistössä Koivistolla, opiskeli sairaanhoitajakoulussa ja tapasi miehensä leikkaussalissa. Kävi nimittäin niin että haavoittunutta nuorta sotilasta leikattiin ja nuori sairaanhoito-opiskelija kutsuttiin avustamaan. Se oli kurkkuleikkaus, professori Meurman leikkasi ja opiskelija piti kielestä kiinni. Siitä potilaasta tuli lotan aviomies, viideksikymmeneksi vuodeksi kunnes kuolema heidät erotti. Tämä lotta on mummoni.

Isoäitiemme ja ukkiemme tekemään työtä ei voi kylliksi arvostaa. Sen ansiosta meillä on tänään itsenäinen Suomi. Sotien veteraanit, miehet ja naiset, antoivat paljon. Heitä muistamme tänään. Arvokasta itsenäisyyspäivää.

1 kommentti: