maanantai 17. joulukuuta 2012

"Saa syödä" - hanke. Taloyhtiön herkkupesästä ruokahävikin ratkaisija?


Joko sinä näet painajaisia mitä teet kaikella sillä joulun herkkupöydästä ylijääneellä ruoalla? Mikset pistäisi hyvää kiertämään, tai ainakin kokeilisi mitä tähteistä voit tuunata? 

Herkkupesä: lisää blogissa

Saa Syödä -hankkeessa  

on syksyn mittaan kokeiltu uutta tapaa jakaa ylijäänyt ruoka eräässä kerrostaloyhtiössä Helsingissä. Asukkaat ovat voineet viedä omia ylijäämäruokiaan alakerran kylmiössä olevaan "herkkupesään" ja noutaa sieltä taas itselleen sopivia eineitä. Lähikauppias on tuonut kaupastaan useamman kerran täydennystä ja pitänyt ajatuksesta, että ruokaa ei ole tarvinnut heittää roskiin. Parin kuukauden kuluttua saamme kuulla miten herkkupesä on toiminut. Luulisi, että esim. opiskelija-asuntolaan tai vastaavaan ko toimintamalli olisi varsin hyvä.

Saa Syödä - hävikkihankkeessa on tehty mahtavat nettisivut, joissa kerrotaan tietoa hävikistä, kokeilusta, oikeasta ruoan säilytyksestä. Ja mikä hienointa, sivuilla on reseptihaku, jonne voit syöttää vaikka joulun ylijäämäraaka-aineita ja jalostaa niistä ihan uusia ruokaelämyksiä. Herkkupesän blogista voit seurata kokeilun tunnelmia ja menestymistä.

Hanke on osa Kestävän kulutuksen ja tuotannon (KULTU2)"Vähemmästä viisaammin" ohjelmaa. Toteuttajina ovat MTT, Motiva ja Palmu Inc. Finland Oy. 

Saa syödä - ruokahävikkihanke:
www.saasyödä.fi

2 kommenttia:

  1. Yhteinen taloyhtiön pakastin olisi mahdollisesti kätevämpi. Hygieniriski olisi tällöin pienempi ja ruoat esim. leipä ja juurikin tämä kotiruoka säilyisivät pidempään.

    VastaaPoista
  2. Ei huonompi idea ollenkaan sekään. Kaikki konstit käyttöön. Olennaista että sinne tuodaan jotain eikä vain haeta ja että joku ottaa "vastuun" eli siivoilee mahdolliset huonot tuotteet veke. Tässä ko taloyhtiön "herkkupesässä" kaikki on mennyt mitä sinne on tuotukin.

    VastaaPoista