lauantai 5. helmikuuta 2011

Ruokakulttuurin professuuri Suomeen vihdoinkin!

Helsingin yliopistoon on perustettu ruokakulttuurin professuuri. Haku tehtävään on parhaillaan käynnissä. Professuuri rahoitetaan viidenkymmenen lahjoittajan voimin. Isoin ja pienin, yksityisin, yritysten ja säätiöiden, yritysten ja valtion lahjoituksin. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma tukee professuuria huomattavalla summalla.

Ruokakulttuurin professuuri saatiin yhteistyöllä ja voimakkaiden promoottoreiden uutteruudella. Professuurin nostaa viimeistään nyt ruokakulttuurin muiden kulttuurin ja tieteen alojen rinnalle. Nyt on ensimmäistä kertaa Suomessa mahdollista kokonaisvaltaisesti tutkia arjen yhtä vaikuttavimmista teoista, syömistä, ruokailukäyttäytymistä ja kaikkea mikä siihen liittyy.

Professuuri nostaa ruoan arvostusta, ruokakulttuurista osaamista ja ruokaan liittyvää taitotasoa. Ruokakulttuurin oppituoli tulee verkottamaan ruokaan liityvän tutkimuksen ja elinkeinon tarpeet ja mahdollistaa laaja-alaisten osaajien kouluttamisen. Hyöty sataa koko suomalaisen ruokaketjun laariin.
Onnittelut!

3 kommenttia:

  1. Ruokaan liittyvät kehitys-ja opetusmahdollisuudet linkittyvät kaikkialle ruokaketjun osa-tekijöihin, kunhan "viestin viejät" valitaan ja koulutetaan vain oikein. Hienoa, että se on suomalaisessa ruokakulttuurissamme pitkälle varmistettua.

    VastaaPoista