torstai 24. helmikuuta 2011

Lähiruokasaarnaajat Lapissa

"Miksi meidän lappilaisten lasten oikeus ei ole saada oman alueen ruokaa, tutustua omiin upeisiin raaka-aineisiin? Miksi hyvä ruoka on vain turistien oikeus?" Anneli Takalo, Kerran viikossa lähiruokaa Lapissa hankkeen vetäjä.

Matkasaarnaajat olivat taas eilen ja tänään vauhdissa, Kittilän ja Ivalon kuntapäättäjiä kaikilta ruokapäätöstenteon sektoreilta tavattiin. Ideana oli herättää keskustelua, ja etenkin saada ratkaisuja aikaan miten oman alueen ruoka saadaan lasten ja vanhusten lautasille.

Lounaalla söin tänään kahden rotisseur kokin ylläpitämässä hotellin ravintolassa, talo täynnä ranskalaisia turisteja, seuraavaa jälkiruokaa: sokeri, glukoosisiirappo, kasvirasva (kovetettu), maltodekstriini, emulgointiaineet (E 450, E 471, E472), sakeuttamisaineet (E401, E410), mango (2,2%), passionhedelmä (1,8%), muunneltu perunatärkkelys, maitoproteiini, happo (sitruunahappo), stabilointiaine (E340), väriaine (betakaroteeni), mangoaromi, happamuudensäätöaine (E 516), suola, passionhedelmäaromi. Tämä oli "ropiikin hedelmät", suoraan pussista. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti