perjantai 29. toukokuuta 2009

Ruokaa roskiin 60 kg vuodessa

Vihreä lanka kirjoittaa tänään jyväskyläläisestä ravintolasta, joka on alkanut laskuttaa asiakkaita lautaselle jäävästä syömättömästä ruoasta. Kerrassaan hieno idea!

Syömalaiset heittävät ruokaa roskiin järkyttäviä määriä, lähes pienen virkamiehen painon verrran vuodessa eli noin 60 kg. Miettikää mitä koko maailmassa heitetään menemään! Muistan nähneeni laskelmat joiden mukaan amerikkalaisten ruokatähteillä ruokkisi koko Afrikan nälkää näkevät.

Roskaan heitetty ruoka on kaikkein suurinta tuhlausta, myös ympäristön kannalta. Kaikki ne panokset, jotka ruoan tuotantoketjuun on käytetty, menevät hukkaan. Ja mätänevä ruokajäte aiheuttaa mm. ilmastonmuutosta kiihdyttäviä kasvihuonekaasuja.

Elämme maailmassa, jossa toinen puoli väestöä elää yltäkylläisyydessä ja joka heittää ruokaa menemään ja toinen puoli kärsii nälästä. Melkoinen yhtälö ratkaistavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti