Finlands representant i Bocuse d'Or-tävlingen, Matti Jämsen, började sitt beting i dag kl 9.50 lokal tid. Matti och Ismo Sipeläinen, Mattis assistent, har med teamet tränat länge och väl för denna dag.I början av tävlingen var Mattis uttryck skarp och samlad, men säkert ska han avslappna lite under tävlingen.
Supportrarna började sin uppmuntring samtidigt, det är fantastisk att höra människorna i hallen ropa: "Finland, Finland"! Finlands tävlingsköket är just bredvid Frankrikes. Vid Frankrikes kök var det en hel skara av reporter!
Tävlingens obligatoriska råvaror innehåller bl.a. lamm och lammnjure samt marulk, krabba och krabbtaska.
I dag är det livlig på den samnordiska Ny Nordisk Mat-avdelningen. Danmarks prins Joachim och prinsessan Marie och de nordiska jordbruksministrarna kommer att besöka avdelningen. I den internationella presskonferensen serveras bl.a. kallrökt ren med marinerade rödbetor från Finland och hälleflundra, griskind, kålrotspuré, rotsaksmos och morot och potatis med hasselnötsgrädde från Sverige.
What a day!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti