keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Historiallinen päivä!!

Valtioneuvosto otti tänään kantaa ruokaketjun kestävyyden puolesta antamalla periaatepäätöksen kestävien valintojen edistämisestä julkisissa hankinnoissa. Tämän valtion hankintoja ohjaavan päätöksen tavoitteena on vähentää julkisen sektorin ympäristökuormitusta ja ilmastovaikutuksia.

Periaatepäätöksen konkreettiseksi tavoitteeksi on asetettu se, että valtion keskushallinto ottaa jo ensi vuonna ympäristönäkökulman huomioon vähintään 70 prosentissa omista hankinnoistaan ja vuonna 2015 kaikissa hankinnoissa. Tämä päätös koskee myös ruokahankintoja. Päätös velvoittaa valtion hallintoa toimintaan, mutta samat periaatteet on annettu suosituksiksi kunnille.

Ruokatarjoiluille tämä päätös merkitsee sitä, että valtionhallinnon keittiöissä tarjoillaan luomua, kasvisruokaa tai sesonginmukaista ruokaa vähintään kerran viikossa ensi vuoteen mennessä. Vuonna 2015 kestäviä tarjoomuksia tulee olla tarjolla kahdesti viikossa.

Tämä on historiallinen päivä; sillä periaatepäätöksen antaminen ja sen toteuttaminen hyödyttävät takuulla ympäristöämme mutta ovat suuria mahdollisuuksia suomalaiselle ruokaketjulle. Päätöksen antaminen on merkittävin teko, joka tähän asti on tehty ammattikeittiöiden kestävyyden edistämiseksi. Nyt on saatu korkein mahdollinen tuki vastuulliselle keittiölle, tästä on hienoa jatkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti